Fredag och Lördag

Hejsan!
Försökte skriva igår, men ibland så går det bara inte. Man finner inte orden och allt blir bara nonsens. Därför struntade  jag i det och skriver ett lite längre inlägg idag istället. Okey, nästan alla mina inlägg är långa, men ni förstår vad jag menar.

Gårdagen började med att jag och syrran fick för oss att baka scones. Så efter några om och men satt vi till slut framför tv:n med varma hembakta scones. Inte ett dåligt sätt att börja dagen på. Sen så tog jag det lugnt, slappade framför tv:n och gick ut och gick. Det är ju trots allt lov så en lugn dag tyckte jag att jag kunde unna mig.  Vid sju åkte jag iväg till Frida i Barkarby. Dit kom även Michaela och vi spenderade kvällen och en del av natten med att bara prata. Om viktiga saker och om totalt oviktiga. Jag och MIchan kom på att sen i söndags har vi träffats varje dag. Lite roligt med tanke på att det kan gå flera veckor innan vi träffas i vanliga fall.

Vid halv elva vaknade vi och vi ett bar det av till Josse för min del. Äntligen skulle vi se "Be kind Rewind" med Jack Black.  Detta var vårat andra försök att se den, vilket vi lyckades med, men efter att ha väntat så länge hade vi båda ganska höga förväntningar som den inte lyckades uppfylla. Jag menar inte att den var dålig, den var bara inte som jag hade tänkte mig. Trodde den skulle vara roligare.

Nu sitter jag hemma och väntar på att melodifestivalen ska börja. Är inte så jättetaggad, men känner att jag bör se den. Vill egentligen inte, men ska göra det. Kan säkert säga samma sak på tio andra sätt, men det här får räcka. Åh nej, nu börjar det snart. Vill ju inte missa en minut av det.
Skriver mer imorn om mitt oerhört intressanta lov.
Ciao

Tråkig torsdags uppdatering

Hejsan!
Sitter och kollar på ett inspelat avsnitt av Greys Anatomy så man kan nog säga att jag är lite disträ, Är sjukt trött, men jag kan inte gå och lägga mig. Eller jag vill inte gå och lägga mig. Har inte sovit så bra de senaste nätterna tack vare min arm. Var inne på Karolinska idag för att kolla igen så att jag inte hade en fraktur, vilket jag inte trodde, men det var skönt att få det bekräftat igen.

Efter att ha spenderat lite mer än två timmar på akuten åkte jag till Sumpan och käkade lunch med mamma. Vet inte riktigt varför jag berättar det, men men. Efter det åkte jag in till stan och träffade Josse. Vi gick runt och lallade i stan i några timmar innan det var dags att träffa Dana och Michan på Söder för att gå på bio. Filmen var Revolutionary Road med Kate Winslet och Leonardo DiCaprio, ursäkta stavningen. Det var inte direkt en romantisk komedi eller en episk kärleks historia, utan snarare en djup och känsloladdad film. I liked it alot.

Efter bion gick vi fyra fattiga studenter till Pizza Hut och åt en budget middag. Det känns så oerhört kul att Dana fungerar med Michan och Josse och vise versa. För så vitt jag förstår det fungerar det väldigt bra iallafall. Det var prat om att vi skulle sticka till Frida sen, men jag tror att ingen orkade direkt, så vi struntade i det.

Jag märker att det här inlägget är långt ifrån det bästa jag någonsin har gjort. Ska skriva bättre nästa gång. Tills dess kära läsare hoppas jag att ni får ha det så bra och klickar in på min lilla blogg snart igen.
Hej då

En cynisk, naiv romantiker

Hejsan!
Sitter här och är lite cynisk Jag har lite principer som jag aldrig släpper på, men frågan är om jag lurar mig själv med det. Det hade kanske varit bättre om jag övergett alla värderingar som mina föräldrar lärt mig och gjort allt som man ska ha gjort i livet vid 14års ålder. Det är inte det att jag vill göra sakerna för att ha gjort de, utan snarare för att kunna göra saker utan att vara rädd. Jag vill vara modig, impulsiv och full av liv.Ifall jag ska beskriva mig själv använder jag ord som blyg, trofast och alldaglig. Allt de kan sammanfattas med ordet tråkig. Jag är som vilken annan tjej. Åtminstone känns det så nu. Jag vet att det inte stämmer, eller kanske åtminstone inte stämmer helt och hållet, men när förnuftet och känslorna drabbar samman i min själ är det sorgligt nog förnuftet som står som förlorare. Ifall jag inte vore så rädd hela tiden skulle jag nog känna mig mer hemma med mig själv.Men jag vet inte. Har nog en släng av lov depp. Kan inte låta bli att tycka att jag är en cynisk,naiv romantiker. Och hur fan går det ihop? Tror inte att någon kan svara på det. Kanske när det är dax för min memoarer att komma ut så har jag ett svar på det det. Tills dessfår jag och ni få läsare leva i ovishet.
 
Tänkte bara passa på och säga att det är få artister som klarar av att skriva vackra texter på svenska. Mina tre favoriter är Sara Löfgren, Martin Stenmark och Säkert. Håller ni med mig? Jag anser mig inte allvetande i detta ämne så hoppa inte på mig om du absolut inte hållet med.

Ska gå och deppa framför tv:n nu.
Vi hörs

Reklam^^

Hej!
Anneli har skaffat blogg. http://absoluteannelii.blogg.se/ Tycker absolut att ni ska kolla in den. 

Riktiga vänner...

Bryr sig inte om ifall nån stavar fel^^
Känn piken!

Uppdate

Hejsan!
Tänkte passa på att blogga innan det är ett nytt dygn. Kanske lite fånigt, vad vet jag? Nu gör jag det hur som helst.  Gårdagen var oerhört mysig, det tycker åtmistånde jag. Vi halv åtta kom de första och vid halv tolv stack de sista. Vi gjorde inte mycket direkt. Bara pratade och tog det lugnt. Hade inte träffat några på kanske ett halv år så det fanns mycket nyheter och skvaller att höra.

Sen idag så stack jag in till stan och gick på bio med Michan. Första av tre, eller ska försöka få med nån på bio på fredag, men det tvivlar jag på att jag lyckas med. MIlk har nämligen premier då. Någon som är intresserad?
Hör av dig i sånna fall.
Ska ta och krypa till kojs nu.
God natt

Das Gala

Hejsan!
Sov kanske en timme natt pga Oscarsgalan och jag måste säga att det var det värt. Jag såg den för två år sen och då var det var det ganske tråkigt. Jag vet inte hur det var förra året, men saken är den att i år hade dom ändrat allt. Dom gjorde hela galan till en show och detta gjorde att allt var kul att se. Även saker som bästa specialleffekter lyckades dom göra roliga och intressanta. Sen så måste jag säga att Hugh Jackman var helt fantastisk som programledare. Han var rolig, sjöng bra och var utmärkt ögongodis som gjorde att det inte kändes så sent när klockan slog sex. 

En annan sak som jag fulkomligt älskade med åretsgala var talen. Visst det var en hel del långrandiga och tråkiga tal, men det var några som var helt underbara. När Heath Leadgers familj tar emot Oscarn år han lille dotter, när Kate Winslet äntligen får hennes efterlängtade statyet och när Manusförattaren till "Milk"riktar sig till alla unga homosexuella människor i världen och pratar om hur alla är fantastiska och underbara. Sean Pean fick en för sin roll som Harvey MIlk och när han tog emot statyeten passade han på att skälla ut alla de konservativa, homofobiska människorna i Kalinornien som röstade emot gay-marriedge. Man kan lugnt säga att jag grät till den här galan.

Nu från Oscarsgalan till lilla mig. Var på närakuten i rinkeby idag och jag har ingen spricka. Bara en liten stukning, men det känns fan inte som det. En orhört söt sak hände när jag var där. Smsade med Dana och hon skriver att hon ska bra fixa sig sen så kommer hon. Jag tar det som ett skämt, men hon gör det verkligen. Sen så var det så att jag åkte innan hon hann komma, eller snarare när jag förstod att hon inte skämtade var jag påväg därifrån så vi träffades aldrig, men det var något av det gulligaste som någon någonsin har gjort för mig. Älskar dig<3

Nu så har Michan kommigt så jag ska vara lite social tänkte jag.
Vi ses eller hörs eller vad man nu säger

Vänner, Händer och Oscars

Hej!
Den här dagen har jag spenderat hemma hos Michan mitt ute i ingenstans aka Håbo Tibble. Det är nästan svårt att tro hur befriande det kan vara att tillbringa en dag med att mysa och prata. Precis vad vi behövde och precis vad man ska göra på lov. En annan sak som loven är tillför är att träffa gammla klasskompisar. Därför kommer några av dom över till mig imorn. Ifall jag har glömt nån, sms mig och säg till. Är inte så att jag har valt bort någon, men man kan inte direkt bjuda in alla. Så glöm stoltheten och hör av dig ifall du känner dig bortglömd.

En annan sak som har hänt är att jag har stukat handen. Halkade igår när vi skulle iväg till Ussa och co, vilket var jätteroligt btw, och tog emot på handen. Kan inte använda handen som jag borde och har allmänt ont i den. Med risk att det är en spricka har vi ställt in resan till kungsberget imorn och erkätter den med en resa till Järvas närakut. Jippie!!
Jag ska dock inte klaga, men tanke på att jag inte skulle ha något emot att gipsa och få folk att skriva på. Fåningt va?
På nått sätt så hoppas jag på att det är en spricka, men jag är nog en anning störd.

Till något helt annat nu. Idag är det äntligen dax för the 81st Annual Academy Awards och lilla galna jag ska se den! Lär nog däcka någon gång under kvällen, men diet hör till. Ska dock ladda upp med kaffe och sötsaker. Ska åka imorn vid halv åtta till sjukhuset och galan slutar vid typ fyra. Inte många timmars sömn, men det är det värt. Längtar...
Hoppas att ni få, trogna läsare inte tycker att jag är för galen.
Hej då

Kärlek till vännerna

Hej!
Känns som att det är dax för mig att uppdatera, fast egentligen så har finns det inte så mycket att berätta. Har äntligen fått lov, men på nått sätt känns det inte bara posetivt. På loven träffar jag inte VRG människorna och jag kommer sakna dom. Jag har märkt att jag har vuxit ifrån många gammla kompisar, men det är inte en förlust. Vännerna som verkligen betyder nått har jag kvar. Och när det gäller de andra, det är knappast någon förlust.
Tack till er som jag har kvar och till de nya vännerna jag har fått de senaste sju månaderna.
Ni betyder allt för mig. Vi ses när lovet är slut

Jim Steinman "Dikter"

It's never been this hot and I've never been so bored
And breathing is just no fun anymore
Then I saw you like a summer dream
And you're the answer to every prayer that I ever said

And no one said it had to be real
But its gotta be something you can reach out and feel now
It aint right, It aint fair
Castles fall in the sand
And we fade in the air

You got your ass out of gear and your soul out of whack
Go on and take all your stuff, don't even bother to pack
In every way I want you out of my life
But I'll kill you if you don't come back, I'll
kill you if you don't come back

For taking in the rain when I'm feeling so dry
For giving me the answers when I'm asking you why
And my oh my
For that
I thank you

For taking in the sun when I feel so cold
For giving me a child when my body is old
And don't you know
For that I need you

For coming to my room when you know I'm alone
For finding me a highway, for driving me home
And you got to know
For that
I serve you

For pulling me away when I'm starting to fall
For revving me up when I'm starting to stall
And all in all
For that
I want you

For taking and for giving and for playing the game
For praying for my future in the days that remain
Oh Lord
For that
I hold you
Ah, but most of all
For crying out loud
For that
I love you



Poesi

Hej!
Jag har funderat lite på en sak. Vad är en poet? Vad utmärker en dem? Är de dess förmåga att rimma? Att beröra? Dess förmåga att säga sanningen i värld av lögner? Eller är det dess förmåga att dra en slöja av sammet över denna grymma värld och förställa den till en plats utan smärta? Måste det vara på vers eller hexameter? Måste det vara printat i en bok eller räcker det om det endast finns i ens hjärta och själ?

Jag tycker att en poet är någon som använder sitt språk för att uttrycka sig. Men inte bara att uttrycka sig. Man måste uttrycka sig med känsla och stil. Stilen varierar från person till person, precis som man har olika stilar på sitt tal och på sin gång. Det är så det är. En poet måste inte vara nytänkande eller unik. Verket måste inte vara sensationellt eller fabulöst. Det enda kravet jag har är att man måste se glimtar av författaren i de. Det måste vara personligt.

Men vad är poesi? Jag tycker att oerhört mycket kan klassas under den kategorin. Shakespeare är självklart där, men även låtar och manus. Hur många har inte lyssnat på en låt och tänkt att allt de dom sjunger om stämmer? Eller känt igen sig i en film eller romans huvudkaraktär och dess konflikter?

Man kan säga så här. Poesi är överallt och det finns inget vi kan göra. Vi kommer inte undan den. Vare sig vi vill eller inte.

Dreams and Sorrow

Hej!
Jag vet inte riktigt vad det är med mig. Det kan vara för att jag har en del plugg att göra och att jag fortfarande inte är helt frisk, men jag känner mig bara så allmänt sorgsen. Det var ett tag sen jag verkligen grät så det kan kanske vara det. Det finns något sjukt uppfriskande i att bara låta tårarna rinna. Som en flod som sköljer bort smärtan. Men saken är den att jag vet inte vad det är för "smärta" som de skulle skölja bort. Jag trivs med hur allt är. Jag har verkligen inget att klaga på. Visst skulle jag inte ha något emot lite förändringar, men det som inte dödar en stärker en,

Känns bara som att inget händer. Som att allt jag gör, gör jag i väntan på att livet ska börja. Som en djävligt långdragen prolog i en engelskan 1800-tals roman. Som om jag väntar på att nått eller nån ska komma och förändra allting. Saken är den att jag hatar det. Jag hatar att inte ha kontroll. Det är därför jag har hela mitt liv i min almanacka Det är därför jag har stora planer som aldrig kommer gå i uppfyllelse. Det är därför jag går runt och lever i drömmarnasvärld när jag borde ha fötterna på jorden. I drömmarnasvärld har jag all kontroll och allt är möjligt

Sjuk, Kritik och Hjärtan

Hej!
Nu när jag är sjuk så kan man säga att folk skyr mig som pesten. Det är faktiskt ricktigt kul och man kan nog lugnt säga att jag är något av en retsticka utnutjar jag det till fullo. Elak? Jag? ALdrig?
Har fått lite klagomål över mitt sätt att skriva så jag ska försöka piffa upp det lite, men inte ikväll tror jag. Hade skrivit ett låååångt inlägg och så försvinner det. INTE KUL!!!

Alla hjärtansdag på lördag. Är lite bitter. Planerade först att stänga in mig på mitt rum med BnJ och gråta, men det låter inte MIchan mig göra så det bär nog av till stan på fika istället. JIppie! En anledning till min bitterhet är att det delas ut rosor i min skola på fredag. En för 15, 15 för 100. Kommer jag få nån? Tror inte det. Kommer någon speciell ge mig nån? Absolut inte! Funderar seriöst på att köpa 100 till mig själv. Dom kommer in med värsta maffiga buketten och jag spelar förvånnad. Patetiskt? Lite.

En kille i min klass tycker att det skulle vara kul ifall man köper sjukt många och sen ger man dom till nån random på stan. Springer fram och kastar sig om halsen på nån stackare samtidigt man skriver "JAG ÄLSKAR DEJ!!" så högt man bara kan. Sen när man "upptäcker" att man inte känner männskan säger man typ "Nämen, oj, Sorry, men... ehm... du är ju.... sött.... du med" Och sen gå. Kul? Jag vet inte. Var det då, men funkar kanske inte när man skriver det.

Aja, ska gå och snora lite hos mina föräldrar.
Ciao

Skvaller?

Hej!
Jag har tänkt lite på en sak. Hur kommer det sig att så fort man gör nånting blir det skvaller bland vännerna?
Ifall man träffar nån ny, ifall man gör slut, ifall man har det jobbigt i skolan, ifall det går bra i skolan. Det skulle väl vara okey om folk pratade för att dom brydde sig, men det enda dom bryr sig om är att kunna hacka ner på en. Man hör aldrig nån säga "Vad glad jag är för henne/honnom" utan mest "Vem tror hon/han att hon/han är?"
Det som jag försöker förmedla är att jag är så trött på folk som inte har något bättre för sig än att hacka ner på människor som gör något med sitt liv. Har du inget bättre för dig, spela spindelharpan.
Works everytime!
Ciao

Rock and Roll Dream Come Through

Once upon a time was a backbeat
Once upon a time all the chords came to life
And the angels had guitars even before they had wings
If you hang on to a chorus you get through the night

*Svordomar som man ej bör skriva*

Helvete också!!
Har tusen saker att göra den här helgen så jag och drar på mig en förskylning. Det är inte okey!
För att göra allt värre har jag glömt ett papper med instruktioner för en uppsats som ska in på måndag. Inte så jättesmart. Håller på och jagar runt på msn och via sms om nån snäll själ kan hjälpa mig, men vi får väl se.
ÅHHH, vad jag hatar sånt här. Orkar verkligen inte med det!
Aja, ska försöka jobba lite matte medan jag väntar på hjälp.
Cioa


Jag hade....

tänkt att skriva ett långt djup inlägg, men det orkar jag inte nu så.
Ciao^^

Funderingar om matte

Hej!
Tänkt vad livet skulle vara härligt om jag var bra på matte. Om jag kunde klara av ekvationer och algebra utan att behöver fundera så mycket på det. Om allt bara satt i bakhuvet, redo för användning. Nu är det ju tyvär inte så. Nu är det ju så att jag, och mååånga fler människor, får ta och slita och jobba flera timmar matte i veckan i ett försöka att få ett lite högre betyg. Usch vad jag hatar det här.
 Tänk i trean slipper jag det här^^
Adjö

RSS 2.0