Samhäll, tack och planer

Hejsan!
Har suttit och försökt få ihop samhällsprojektet de senaste timmarna och tja, man kan nog lugnt säga att det har gått ganska trögt. Vi ska ha det på torsdags så imorgon blir att hård satsa. Vi ska träffas tidigare i skolan så att vi får det gjort. Har lite idéer till presentationen som jag ska ta till gruppen imorgon. Tänkte passa på att berömma Jenny som har gjort så sjukt mycket i det här grupparbetet. Halva min text bygger typ på hennes hjälp, så tack. Skulle inte klarat de utan dig, men man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken, right?
Nej, nu måste jag försöka sova. Blir sent imorgon för då ska jag på VRGs talangjakt. Har fått med mig josse. Lockade med middag, men hon dissa mig på det och dansar istället. Ska köpa godis istället. Okej, intresseklubben antecknar?
God natt

Lite matte

Hejsan!
Har precis skrivit matteprov och tro det eller ej, men det gick faktiskt bra. Ska inte ta ut saker i förväg, men det känns så bra så att jag tror nästan att jag kan få ett VG+ på det. MVG är lite onåligt.
Men nu börjar jag.
Ciao

Nya naglar och vanlig helg

Hejsan!!
Har suttit och pluggat det senaste två timmarna så snart bär det av till gymmet. Har faktiskt fått oerhört mycket gjort, vilket är oerhört skönt. Jag hatar när man har suttit och pluggat i några timmar utan något resultat. Så därför känner jag mig lite stolt över min insats. Är bara lite fånig, eller hur?

Ska bara kort nämna vad jag har har haft för mig det senaste dagarna. I fredags fixade jag mina naglar. Det tog tre timmar, men det var det värt. Jag har alltid bitit på dom förut, men nu är det slut med sånt. Känns lite jobbigt, men det ska jag klara. Sen så är det så att dom är ju rätt så långa och det är jag inte direkt van vid. Har lite svårt att skriva, men det är väl bara att öva, right?

Gårdagen spenderade jag med Josse, först i stan sen kort hemma hos henne. Det är alltid lika kul att träffa henne och jag kände verkligen att jag behövde det. Ska träffa henne på tisdag igen för att slutföra det som vi påbörjade igår. En lite överraskning till Michan, som jag föresten är skyldig en stor ursäkt. Så förlåt igen. Skäms jättemycket! Ska nog ringa dig och kräla i stofftet lite.

Men nu ska jag fortsätta mitt studerande och jag hoppas att jag kan fortsätta vara lika produktiv som jag har varit hittills.
Ciao


Fina va?

SOVMORGON!!!

Hejsan!
Ska snart sova, men innan det vill jag bara berätta(skryta, informera, tja, kalla det vad du vill) att imorgon börjar jag 20 i ett. Underbara dag. Har då en lektion och sen ska jag iväg och fixa mina naglar. Ser framemot att kunna dra mig lite imorgonbitti och att kunna äta frukost i lugn och ro. Kärlek till min grupp som bestämde sig för det här. Man kan väl lugnt säga att jag behöver det. Men nu ska jag då ta och sova.
God natt

Pressfrihet i Kina?

Hejsan!
Håller just nu på med ett arbete i samhälle och engelska om pressfriheten i Kina. Vi jobbar i grupp och vi i min grupp har väl inte gjort så jättemycket. Därför sitter jag nu och mår illa. Har varit inne på youtube och kollar in lite filmer och ja, det är helt absurt. Hur kan omvärlden låta Kina hålla på så här? Och framförallt, hur kunde dom få OS? Jag skäms oerhört för min sena reaktion. Jag orkade inte sätta in mig i det här förut, men nu gör jag det och det är helt sjukt. Dom torterade en kille så mycket så att han dog av skadorna, men det är inte det värsta. Det värsta är att dom lät hans sår ruttna, ja nu läste rätt, ruttna. Det är så sjukt bisart. Nej, jag säger bara det här; Det kommer ta ett tag innan jag äter igen.
Ciao

Tisdags kväll

Hejsan!
Sitter framför tv:n och kollar på CSI Miami. Inte mitt favorit tv program, men det går väl att se. Iallafall när det inte finns något bättre att se. Egentligen borde jag inte sitta här och slökolla på tv. Jag borde som vanlig sitta och plugga. Återigen frågar jag mig själv varför? Varför tar jag inte tag i mitt plugg nu, så slipper jag det sen? Ja, det är en fråga som jag aldrig kommer att få svar på. Det känns som att jag inte har gjort någonting idag. Vilket jag faktiskt inte har gjort, Har varit och tränat, men det är det. Och nu är det lite sent att sätta igång. Ska nog ta och njuta av min sovmorgon desto mer genom att gå och lägga mig extra tidigt.
God natt

Förlåt! Ännu ett inlägg om plugg>.<

Hejsan!
Sitter i köket och försöker få lite plugg gjort. Har gjort klart matten för den här veckan och jag har övat på tyska glosorna. Jag har skrivit lite på historian, men det blev inte direkt bra så jag måste jobba mer på det. Ska skriva "Our view on democracy" vilket är lite knepigt, Vet inte riktigt vad jag ska skriva eller hur jag ska skriva det. Får nog ta och klura lite mer på det. Sen så håller jag på med min del på samhälls projektet, vilket inte går så bra. Har samma problem med det här som jag har med Historian. Vad ska jag skriva och hur ska jag skriva det? Jag har en känsla av att problemet egentligen inte ligger i vad och hur jag ska skriva det utan faktumet att jag sitter och skriver min blogg istället för att skriva på det samhället. Ska nog skärpa mig och göra det nu.
Märker att det här inlägget kvalificerar sig till ett av de tråkigaste jag någonsin har skrivit. Aja, inget jag kan göra åt det nu.
Ciao

En söndag full av studier

Hejsan!
Sitter och pluggar för fullt. Det kanske inte är helt sant, men jag pluggar iallafall. Sitter just nu och försöker få ihop något i samhälle.  Ska försöka ha ett utkast klart när dagen är klar. Vi har inte jobbat så jättebra i min grupp, iallafall inte jag, så det känns som att vi bör sätta igång. Som tur är har vi gott om tid på oss, men för att undvika panikstressen dagarna innan presentationen kan det vara smart att sätta igång nu. Har även tyska och matte att plugga, men det är något som jag kan göra på tisdag på resursdagen. Är inte helt lycklig över lärarnas val av ämnena, men det kanske är smart.
Aja, nu ska jag nog försöka komponera ett litet utkast av all fakta jag har samlat in hittills
Ciao

Untitled

Hej!
Sitter framför datorn och håller på att somna. Inte så bra. Har inget speciellt att berätta. Var på bio igår med tjejerna och innan de var vi hemma hos Michan och åt. Det hela var jättetrevlig och jag tror att vi alla behövde träffas. Det sker inte så ofta som jag skulle vilja, men vi är alla upptagna med våra egna saker och det är svårt att kombinera allt. Men man måste försöka. När jag kom hem igår var Elis vänner kvar. Inte mig emot. Alla är väldigt( tja, vad ska man säga?) charmiga. Det tog ett tag innan jag kunde gå och lägga mig, vilket är anledningen till att jag är så trött. Något som jag får ta  igen ikväll.

Lugnet före stormen

Hej kära läsare!
Har varit oerhört dålig på uppdatera på senare tiden. Jag skulle kunna skylla på att jag inte har tid, men det skulle vara att ljuga. Har förvånansvärt lite plugg just nu, men det är bara lugnet före stormen. Snart så kommer jag ha så sjukt mycket att jag inte kommer kunna andas. Det smartaste vore att börja i god tid och det är vad jag planerar, men problemet med att inte ha så mycket att göra är att man tappar orken att göra något överhuvudtaget. Sitter bara och slappar och orkar inte ens göra den lilla futtiga, enda läxan jag har. Inte bra alls. Ska se till att få lite ordning på mitt liv och jobba på nu så att jag kan ta det lugnt senare, eller åtminstone så att jag slipper da av utmattning sen när allt kommer igång. Men för tillfället ska jag njuta av de sista avsnitten av Dirty Sexy Money.
Ciao


Lugnet

Hejsan!
Tänkte bara skriva en kort update och säga att jag har lugnat ner mig. Tog bara två dagar och jag är fortfarande sjukt trött och frustrerad på människor, men är inte lika bubblande arg.
Ciao


Hatar allt och alla, några mer än andra!

Hej kära läsare!
Sitter och är allmänt förbannad på allt och alla. Ingen speciell anledning egentligen. Många bäckar små leder till en översvämmad flod. Och i denna metafor är floden mitt nuvarande tillstånd. För att förbättra, möjligtvis förvärra mitt humör sitter jag och lyssnar på djupt känslosam musik från älskade Hello Safreide. Det är precis vad jag behöver höra, men det är inte sån musik som jag blir glad av, eller åtminstånde inte nu. Vill egentligen bara gråta. Fälla tårar över hur fördjävligt allt kan vara ibland. Skulle bara vilja skrika högt, men då skulle min familj nog reagera. Och eftersom det inte är dom som är boven i dramat känns det lite orättvist att låta de gå ut över dom. Personerna som jag vill skrika åt finns inte här. Vill bara skrika högt och få honnom att försyå vad han har gjort!
Fan ta honnom!
 

Haircut and some music

Hello!
Nu så ska jag se till att få lite ordning på mitt bloggande. Har inte varit så duktig på den fronten på senare tiden, men nu ska det ändras. Kan berätta att jag klippte mig igår. Blev ca10 cm kortare. Var oerhört slitet, vilket känns lite tufft att höra, men det är sååå skönt nu när det är gjort. Har inte bestämt mig ifall jag tycker om det än, men det lutar åt att jag gillar det. Vad kan jag annars göra?

En annan sak som hände igår var att jag och min kära syster var på konsert. Det var min julklapp till henne och jag kan nog lugnt säga att hon gillade de. Nu förväntar hon sig nått liknande nu i december, men det är kanske lite tveksamt.
Men konserten var iallafall sjukt bra. Det var Hello Saferide som uppträdde, ett band som jag har lyssnat på i kanske ett och ett halv år, vilket inte är så jättelänge, men jag måste säga att min musiksmak har utvecklats de senaste två åren och blivit just min. Visst, syrran har introducerat nästan alla nya artister och band, men ähh, detaljer.

Det var allt för nu. Jag känner att jag inte har något mer att berätta. Ska fortsätta kolla på Melodifestivalen nu. Är dags för EMDs numer, vilket inte i sig själv är anledningen till att jag kollar. men nu gör jag det hur som helst. Okej, det där var ett oroende väckande mening, men jaja.
Ciao

"Problem?"

Hejsan!
Sitter i skolan och samlar information om den kinesiska median. Vi ska ha ett seminarium i samhällskunskapen och engelskan vecka 14 och det är lika bra att börja nu. Känns lite jobbigt att inte ha någon riktigt lektion förrän kvart över ett och det finns en risk att vi har vikarie då. Jag har inte riktigt bestämt mig ifall jag ska stanna kvar och vänta på det eller ifall jag ska åka hem. Har egentligen ingen lust att stanna kvar, men jag orkar inte åka hem. Ska nämligen klippa mig idag och efter det ska jag in till stan igen och äta middag med min kära familj innan jag och Eli ska på konsert. Beslut beslut. Ska jag stanna eller ska jag åka hem? För vad skulle jag göra hemma? Sitta framför tv:n och sakta ruttna bort. Nej, jag tror att jag stannar kvar här och klagar över det istället.

Today, Tonight and Tomorrow

Hejsan!
Sitter själv i mitt organiserat kaos rum och pluggar matte. Har varit och tränat idag, vilket gör att jag har lite extra energi så jag tycker att det är lika bra att ta vara på det och göra matte så att jag slipper det senare. Kunde ni hänga med på det där? Kände att det blev lite rörigt, men jag tvivlar på att ni sitter och memorerar allt jag skriver. Ifall det nu är någon som gör det ber jag om ursäkt och hoppas att du får all den hjälp du behöver.

Ja, ja sitter som sagt och pluggar matte vilket känns lite konstigt. Har nämligen ledigt imorn så det känns som att jag borde ta det lugnt och koppla av, men nej. Det gör jag väl imorn. Sovmorgon till halv tio, tandläkare halv elva, träna sen och träffa josse i stan när hon slutar vid två. En toppen dag ifall ni frågar mig. Sen så ska jag inte göra nått på kvällen så då blir det plugg och tv. Hinner säkert skriva något litet inlägg också^^

Dagen som har varit har inte varit så speciell. Hade geografi prov som gick åt h*lvete och bokdiskussion på svenskan som faktisk gick ganska bra. Det lilla jag sa verkade hon gilla. Sen så hade jag teori på idrotten, vilket ledde till att jag stack och tränande. Mitt mål är att träna två gånger i veckan, förutom idrotten i skolan, men jag försöker träna tre gånger. Då ifall jag misslyckas med det har jag ändå tränat två gånger. Återigen så blir det lite rörigt när jag skriver. Jag tror att det är för att jag skriver precis vad jag tänker. Aja, nu ska jag återgå till matten-.-
Ciao

Plugg i stora lass

Hejsan!
Har suttit och pluggat tyska de senaste två timmarna med Johannas hjälp över msn. Nu tror jag faktiskt att jag förstår, men vi får väl se imorn då det är upp till bevis. Ska alldeles strax gå iväg och kolla på parlamentet och efter det blir det mer plugg. Jippie!! Skriver väl mer ikväll när jag försöker komma undan geografin.
Ciao

The hate for math

Hej!
Finns det något värre än matte? Svara inte på det där. Självklart vet jag att det finns tusen saker som är så oerhört mycket värre än några fåniga tal, men just nu känns det inte så. Som det är just nu är jag beredd att strunta i matten totalt och få IG i det. Jag kommer inte göra det, men det kan vara kul att leka med tanken.

Jag känner mig så sjukt orklös, vilket inte är särskilt bra när man har sjukt mycket att plugga. Det känns en aning bittert att först gå i skolan fem dagar och sen när man är "ledig" måste man plugga järnet för att inte hamna efter i något ämne. Och alla dessa läxor. Lärarna vill verkligen inte att man ska ha ett socialt liv utanför skolan. Jag vet att jag får skylla mig själv nu när jag har valt en sådan skolan som jag faktiskt har valt, men det hindrar mig inte ifrån att klaga.

Nu bör jag nog sätta igång med tyskan. Det är inte riktigt mitt bästa ämne så jag behöver visa framfötterna ifall jag ska lyckas få ett lite högra betyg.
Ciao

Kort, kort, nästan obefintlig uppdatering

Hejsan!
Har suttit hela kvällen och försökt att skriva ett inlägg och precis när jag har lyckats slutar sidan att fungera. Inte särskilt roligt. Och på grund av detta skriver jag endast några rader ikväll. Har inte hänt något speciellt idag ändå så...
Ciao

Bounce

Hej!
Sitter kvar i skolan. Sist av alla. Kan försäkra er om att det inte är särskilt kul. En del av mig vet inte riktigt vad jag gör här, men saken är den att halv sex ska jag träffa Mamma, Lotta och Frida på en restaurang, kommer inte ihåg vad det är den heter, och sen ska vi gå på "Bounce". Det får mig faktiskt att orka stanna kvar, men liiite långtråkigt är det.
Ska gå och se ifall jag är helt ensam i skolan eller ifall det finns någon mer loser här. Skriver säkert ett till spännande inlägg ifall jag mot all förmodan skulle hitta någon.
Ciao

Längtar

Kladdkaka

Hejsan!
Det känns som att jag skriver för ofta nu för tiden. Inte bra. Jag har full förståelse för er ifall ni inte orkar läsa alla mina långa inlägg. Jag ska nog försöka vara lite mer kort och koncis nu. Därför går jag direkt på huvud nyheten idag. Inte för att det når tidningarna löpsedlar direkt, men det lyste upp min dag riktigt ordentligt.

Det var nämligen så här. Idag på eftermiddagen kände jag mig riktigt nere så då smsar jag min älskade syster och frågar om vi inte skulle kunna baka en kladdkaka när jag kommer hem. Sorgligt nog är det något som får mig på bra humör riktigt snabbt. Svaret jag fick var så här "Det står en i ugnen^^". Vissa kanske kallar det ett sammanträffande, men min kära syster kallade de på sin blogg (länk finns i vänstra spalten) för "Syskon-telepati".

Men nu är det dags för middag som Eli har gjort. Får se hur det smakar^^. Ska inte skriva mer ikväll. Ifall jag inte har sjukt tråkigt. Då finns det en liten risk att det blir ett litet inlägg till.
Ciao

 

I like

Undviker sömnen med lite visdomsord från moi

Hej igen!
Tänka sig. Två inlägg på en kväll. Det är inte så att det har hänt så mycket på dessa timmar. Mer det att jag sitter och lyssnar på musik och vill inte gå och lägga mig. Har en liten sovmorgon imorgon så det är skönt, men jag bör nog ändå gå och lägga mig hyfsat tidigt. Borde ha pluggat mer än vad jag har gjort. Har bara pluggat lite matte och samhälle Inget svenska eller geografi, vilket inte är så smart med tanke på provet jag har nästa vecka. Har inte gjort någon tyska heller, eller jag har lyssnat på Wicked på tyska hela kvällen, men det räknas inte. Nå ja, natten är ung.

Har tänkt lite på vad teknologin har fört med sig. Jag menar, visst det är jättebra att man kan hålla kontakten med människor som bor ett halvt jordklot bort, men ibland undrar jag ifall vi har blivit lite för "conected" med varandra. Vissa dagar vill jag verkligen veta hur det är med mina vänner, men då kan det räcka med ett litet sms från min del, enligt mig. Egentligen borde jag ha ringt, eller träffat dem. Man har kanske inte tid för att träffa folk hela tiden, men jag borde verkligen bli bättre på att ta mig den tiden. Sen det här med sms. All min kommunikation med mina vänner sker via sms. Visst, jag ringer och träffar folk också, men i stort sett är det faktiskt sms som gör jobbet. Det som sms gör också är att det är lätt att hamna i bråk via det. Man kan låta så arg och irriterad, när allt är okey. Sen så är det lätt att hoppa på folk via sms. Ett sms i halv timmen med kränkande ord och kommentarer kan verkligen få ner självförtroendet. Jag önskar att sånt aldrig händer, men så naiv är jag inte. Detta sker och det är lågt och jävligt omoget. Ifall jag har något otalt med någon skickar jag inte sms. Jag ringer eller ser till att träffa människan. Ifall man är så feg att man inte vågar det bör man inte bråka med mig. Eller mina vänner för den delen. Jag ser till att omge mig med kloka och modiga människor som alla inspirerar mig på något sätt. Så kärlek till ni som är mina vänner, förakt till er som är emot lilla moi eller mina vänner.

Nu ska jag sluta leka moder Teresia och gå och lägga mig. Vill bara poängtera att jag inte är felfri. Jag har många svagasidor, men dom vet jag om och jag kan kanske inte ändra dom, men jag kan använda dom på bästa sätt. Som en vis man en gång sa "Man älskar någon för deras svagasidor lika mycket som dess svaga".
Med dessa ord önskar jag er en ljuvlig natt.
Ciao

Mystisdag

Hej alla roliga människor!
Sitter här i min soffa med en varm kopp med tea och kollar på dagens avsnitt av "Greys Anatomy". Det är det första avsnittet på säsong två, vilket jag har sett, men jag gillar att se om saker. Iallafall bra saker, som GA, OTH, GG, DH, NY CSI, GG, eller, okej, jag erkänner. Jag ser om allting så fort jag får möjligheten att göra det. Det finns säkert en bokstavskombination för att beskriva mig, eller åtminståndet brukar jag smickra mig själv med att tänkta det.

Dagen har inte varit så jättespeciell. Hade två lektioner idag, svenska och idrott. Båda var väl sådär måste jag säga. Vi har börjat på ett nytt avsnitt i svenska, Medeltiden. Känner mig inte så oerhört hemma det området, men jag ska se till att läsa på. Jag hatar verkligen att sitta som ett frågetecken på lektioner. Visst, tanken är att man ska lära sig saker på dom, men jag gillar att veta grunderna när jag går in på en lektion. Då när jag kommer ut från samma lektion kan jag mycket mer än grundena + att jag har svarat på frågor och visat framfötterna för läraren. Är det att smöra? Nej, det tycker jag inte.
Jag gillar bara att ha svaren på frågorna innan jag får frågan.

Sen har vi då det här med kommentarer. Det är inte det att jag inte uppskattar det, men skriv en. Tycker alltid att det är lika komiskt när man läser samma kommentar sju gånger. Vänta fem minuter innan ni skickar en till. Troligtvis har den registrerats, men inte kommit upp än.

Nu ska jag ägna mig åt mitt kära tv program,
Ciao

Vanlig måndags uppdatering med vanliga måndags funderingar

Hej!
Har äntligen lyckats med att ändra typsnittet här på bloggen. Personligen är jag väldigt nöjd, men vad tycker ni? Ser det bra ut? Kommentarer uppskattas. Jag har suttit med det i kanske en timme nu så att lyckas är väldigt roligt.  Inte för att jag tror att nu bryr er så mycket, men jag ville bara berätta det. Känner mig nämligen oerhört stolt,

Just nu sitter jag med min kära syster och kollar på första avsnittet av den sista säsongen av Cityakuten. Snyft!
Känns lite stört att det bara ska sluta att gå. Jag gillar det inte. Alltså när tv-serier slutar att gå. Okej, ibland är det dags för det som till exempel "Vänner" och "Sex and the city", men jag skulle inte ha något emot en till säsong, Får väl hitta nått nytt att kolla på då. Följer ju bara typ 15 tv-serier.

Första dagen i skolan idag efter lovet. Inget speciellt att berätta egentligen. Fick veta att jag fick VG på matteprovet, vilket är asbra för min del. Om jag bara kan få ett VG på nästa prov och kanske eventuellt på Nationella så kanske, och jag säger kanske, jag kan få ett VG i slutbetyg. Måste bara orka fokusera på matten. Något som jag inte är så duktig på, men jag lyckades ju till de senaste. Då jag fick VG. Ännu en sak som jag kan vara stolt över.
Nu ska jag avsluta dagens inlägg med att säga: All makt åt Tengil!
Adios!

Dessi-hjärta-kladdkaka

Hejsan!
Just nu sitter jag och väntar på en underbar, färsk kladdkaka, Eli style. Lite roligt att det som jag och hon gör tillsammans är att baka och att kolla på tv: Inte mig emot. Och den som vi har gjort nu är gjort på ett fabulöst recept som gör att den verkligen blir krämigt kladdig. Mmm... Det vattnas i munnen på lilla moi.

Under hela lovet har jag varit sugen på kladdkaka och nu kvällen innan skolan börjar är det äntligen dags. Det känns lite patetisk att det enda som jag har lyckats med under lovet är att äta kladdkaka. Det var så mycket jag borde ha gjort. Pluggat matte, pluggat geografi och skrivit uppsatser, men tyvär kan jag inte kryssa av något på min "Att-göra-lista". Lite jobbigt. Lär få det riktigt fullt de närmaste veckorna vilket kanske inte är så jättekul, men får ta och skylla mig själv.

Nu är det äntligen dags för Parlamentet så nu ska jag nog ta och runda av. Kommer nog skriva mer imorn när jag inte sitter och skrattar.
Ciao

RSS 2.0